Beheer eenvoudig uw site

U zult voor het maken van een eigen website een aantal dingen nodig hebben. Het eerste dat dient te worden geregeld is de webhosting. Webhosting wordt in verschillende prijscategorieën aangeboden. Vaak zal er niet al te dure webhosting nodig zijn wanneer de website net nieuw is. U kunt meestal uw pakket overzetten naar een beter pakket, zonder dat de website plat hoeft. Verder is het verstandig om een eigen domein te registreren. Zonder domeinnaam zou het onprofessioneel overkomen als het om een zakelijke website gaat. U betaalt vandaag de dag voor een domein jaarlijks niet meer dan 10 euro.U kunt er vanuit gaan dat u enkele tientallen euro’s per jaar maximaal kwijt bent aan uw eigen website.

Als u kiest voor CMS software dan schaft u dit online betaalbaar aan. Dan is het ook raadzaam om webhosting af te sluiten en een eigen domein te registreren. Een CMS pakket is vrij eenvoudig uit te breiden met extra functies. Bij een online platform bent u vaak gelimiteerd qua opties. U bent erg afhankelijk van de opties die op het platform beschikbaar zijn. Voor meer informatie over content management systemen kunt u CMS systeem raadplegen.

CMS software is online betaalbaar aan te schaffen. De registratie van een eigen domein en het afsluiten van een webhostingpakket zijn dan ook noodzakelijke stappen. U kunt een CMS systeem redelijk makkelijk uitbreiden met extra functionaliteit. Qua beschikbare opties wordt u bij een website builder in veel gevallen beperkt. Bij CMS software is deze afhankelijkheid er in een stuk mindere mate. De bestanden van het content management systeem kunt u eenvoudig op de webruimte plaatsen. Het installatie script zal tijdens uw 1e bezoek aan de website worden gestart. Tijdens de installatie kunt u verschillende relevante instellingen invoeren.