Beheer linkpagina

Een speciale vorm van CMS systeem is het startpaginascript. Met een startpaginascript kunt u zelf een startpagina website runnen zonder dat u veel kennis van sites maken hoeft te hebben. Het aanmaken van startpagina’s op uw website wordt zo kinderspel. Er zal geen limiet op het aantal dochterpagina’s dat u kunt aanmaken zitten. Bij het startpagina aanmaken kunt u opgeven aan welk subdomein een dochterpagina gekoppeld moet worden. Wildcard DNS zorgt ervoor dat u de subdomeinen niet steeds hoeft aan te maken in de server. De aanbieder kan u ondersteunen met het instellen van uw hosting pakket zodat dit goed verloopt.

Meer informatie is te vinden op de pagina Eigen startpagina maken. Een startpaginascript is doorgaans niet te prijzig.. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken. Daarna kunnen ze inloggen en hun eigen startpagina maken. Er zal geen limiet op het aantal dochterpagina’s dat de gebruiker kan aanmaken zitten.

Verder heeft het startpaginascript waar u via de link over kunt lezen een andere interessante feature. Deze inkomsten kunt u halen uit het verkopen van links op de verschillende dochterpagina’s van uw site. U hoeft zelf geen moeite te steken in het plaatsen van de links. Het is vanzelfsprekend dat u een interessante website in elkaar moet zetten om bezoekers aan te trekken. Maar wanneer iemand een link koopt wordt de link automatisch geplaatst.

Verschillende facetten spelen een rol bij het maken van een startpagina website die als kwalitatief wordt gezien. Duidelijkheid en leesbaarheid zijn erg belangrijk. Het mag ook niet te lang duren om de website te laden. Kunt u SSL gebruiken, zet dit dan aan. Blijkt uit het gedrag van de bezoeker dat u een waardevolle website heeft? Zoekmachines zullen dan ook in hun systeem een markering zetten waarmee wordt aangegeven dat het om een kwalitatieve website gaat.

De kans is groot dat u een Nederlandse startpagina bouwt. Heel gek is dat niet. Startpagina’s zijn immers een uitvinding van Hollandse bodem. Je het wel linkoverzichten in andere talen, maar vaak is de opmaak heel anders. Men zal het script doorgaans met PHP hebben gebouwd. De startpagina’s worden opgeslagen in een database. Het script is makkelijk op uw webhosting pakket te installeren. Vaak biedt de ontwikkelaar ondersteuning bij het installeren van het startpaginascript.