Bouw een moderne portaalsite

Wilt u zelf een startpagina website beginnen, dan heeft u geluk. Op deze pagina vindt u informatie die u op weg helpt. Een startpagina website bestaat voor een groot deel uit links naar andere websites. De links zijn per onderwerp gecategoriseerd. Men richt een afzonderlijke startpagina op zo een site vaak in rondom een bepaald onderwerp. De links op een startpagina zullen dan daarbij grotendeels over dat specifieke thema gaan.

Logischerwijs is het mogelijk om zelf een script hiervoor in elkaar te zetten. Dit kan echter best enige tijd kosten. Een kant en klaar startpagina script gebruiken is een andere mogelijkheid. Meer informatie daarover kunt u vinden op de pagina Het maken van je eigen startpagina website. Zelf programmeren is niet meer nodig in het geval dat u een kant en klaar startpaginascript aanschaft. Voor uw eigen startpagina website zult u naast een script bovendien een webhosting pakket en een eigen domein nodig hebben.

Na de installatie van het script heeft u een functionerende startpagina website. Men kan zich middels uw website als paginabeheerder aanmelden. Men kan de eigen startpagina’s met een eigen account als paginabeheerder om de zoveel tijd bijwerken. Naast links zijn er diverse widgets toe te voegen aan een startpagina. Men kan de titel van de nieuwe startpagina en het gewenste subdomein invoeren tijdens het aanmelden van een nieuwe startpagina. Men kan de metagegevens van iedere afzonderlijke pagina uiterst eenvoudig instellen.

Gaat u het script aanschaffen waarover wordt gesproken in het artikel waar we naartoe verwijzen? Het is vaak mogelijk om per afzonderlijke categorie op een startpagina de zoekwoorden en de beschrijving voor zoekmachines in te voeren. Dit maakt een startpagina script heel interessant voor iedereen die linkbuilding werkzaamheden verricht. Het toevoegen van een relevant stuk tekst in een linkcategorie is uiterst makkelijk te doen. Het is mogelijk om de kosten weer terug te verdienen met behulp van het startpaginascript. Met de faciliteiten die het startpaginascript daarvoor biedt kan dat haast niet mis gaan. Daarnaast is het plaatsen van banners op uw site vrij eenvoudig. Het plaatsen van banners is met behulp van de beheeromgeving makkelijk te doen. Banner rotatie is tevens mogelijk.