Een eigen startpagina online zetten

Wilt u uw eigen startpagina website bouwen? Een optie is om zelf een script te bouwen, maar de vraag is of dat de verstandigste keuze is. Met een startpaginascript is het niet nodig om zelf iets te programmeren. In feite is een startpagina script een speciaal CMS script. Het gaat niet om een gewone site maar een startpagina website die u daarmee maakt.

Het idee is dat u het script op uw webruimte installeert. Het is na de installatie mogelijk om startpagina’s op uw website te creëren. Iedereen die een startpagina wil aanmaken op uw website kan zich registreren. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Heeft u een website waar men graag een link op zou hebben, dan zult u regelmatig inkomsten hebben hiermee.

Het mooie is dat dit proces geheel automatisch verloopt. Of de betaling gelukt is kan het script zelf controleren. Als het script ziet dat de betaling probleemloos is verlopen, dan wordt de link direct getoond op de website. Welk bedrag er voor de plaatsing van een link moet worden gerekend stelt u eenvoudig in. Voor een homepage link kunt u meer geld vragen dan voor een link vanaf een reguliere dochterpagina. Dit omdat een homepage link als waardevoller wordt gezien. U kunt de pagina Eigen startpagina lezen als u meer over dit soort scripts zou willen weten. Het artikel verwijst zelf ook weer naar interessante informatie rondom dit onderwerp. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Heeft u dit ook geregeld, dan kunt u beginnen met de installatie van het script.

De database tabellen die het script nodig heeft, zullen meestal aangemaakt worden door een meegeleverd installatie script. U hoeft dus niet zelf de tabellen aan te maken. Dit vergemakkelijkt het installeren en gebruiksklaar maken van het script. Via een formulier op uw website kunnen bezoekers zich aanmelden. Met het account dat vervolgens wordt aangemaakt kunnen ze zelf een startpagina maken.