Een eigen startpagina op touw zetten

Bouwt u een startpagina, dan is de kans groot dat het een Nederlandse startpagina betreft. De eerste website met de indeling in dochterpagina’s en rubrieken was dan ook een Nederlandse website. Ten opzichte van de link directories hebben startpagina’s een eigen opzet. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste met de indeling in dochterpagina’s en rubrieken op de dochterpagina’s.

Linkbuilding is iets waarvoor startpagina’s uiterst nuttig zijn. Online is nog altijd een flink aantal startpagina websites te vinden waar u uw eigen startpagina kunt aanmaken. Op deze manier kunt u gratis links bouwen naar uw website. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. U heeft naast een startpaginascript ook een eigen domein en een webhosting pakket nodig. Meer over dit PHP script kunt u ook vinden in Startpagina script. U kunt links verkopen met het script, zodat u ook geld ermee kunt verdienen.

Een eigen startpagina samenstellen is voor de gebruikers een fluitje van een cent. Men moet dan wel eerst een account aanmaken via het aanmeldformulier.. Men kan dit account gebruiken voor het bewerken en aanmaken van startpagina’s. Vanzelfsprekend kan de gebruiker alleen een eigen startpagina wijzigen. Als websitebeheerder kunt u overigens wel van alle gebruikers de startpagina’s veranderen.

Als eerste zet u de bestanden van het startpagina script op uw webruimte. Dit kan met een FTP programma. Voert u in de adresbalk van uw browser de URL van uw website in, dan start het installatiescript. U kunt enkele gegevens voor de website invoeren tijdens de installatie. U kunt bijvoorbeeld zelf uw inloggegevens kiezen voor de beheerdersomgeving. U kunt direct aan de slag met het toevoegen van dochterpagina’s en links na de installatie. De kleuren van individuele dochterpagina’s en rubrieken kunt u ook aanpassen.