Een marktplaats bouwen

Met een eigen advertentiewebsite kunt u vrij eenvoudig extra inkomen genereren. U kunt diverse categorieën toevoegen aan de website, waarbinnen de advertenties vervolgens kunnen worden geplaatst door de adverteerders. Op de homepage kunt u een overzicht weergeven van de laatst aangemaakte advertenties. U kunt zo banners tussen de advertenties door plaatsen.

Het is vrij makkelijk om geld te verdienen met een eigen marktplaats website. U kunt affiliate banners toevoegen op uw website. Bij affiliate marketing verdient u geld met de verkoop van producten van een andere partij. Het is ook mogelijk om affiliate feeds in te laden en de producten in die feed als advertentie aan uw advertentiewebsite toe te voegen. Daarbij bestaat er de mogelijkheid om een affiliate link toe te voegen bij de advertentie.

Via advertentie script kunt u meer informatie vinden over een script waarmee een eigen marktplaats eenvoudig te realiseren is. De marktplaats website bevat een speciale pagina voor aanmelden van nieuwe adverteerders. Diverse foto’s kunnen er door een adverteerder worden toegevoegd. Hoeveel foto’s er maximaal toegevoegd mogen worden, kunt u in het beheerpaneel van de website instellen.

Relevante meta tags kunnen per rubriek worden ingesteld. Zo kunt u per rubriek de zoekwoorden en een beschrijving invullen. Dit heeft tot gevolg dat de website beter wordt gevonden.

Het kleurschema van de site kan gemakkelijk aangepast worden via het beheerscherm. Een marktplaats samenstellen kan op deze wijze heel makkelijk. In een zucht en een scheet is het script geïnstalleerd op uw webhosting. In drie gemakkelijke stappen kunt u het script installeren.

Het installatieprogramma bestaat dan ook uit slechts 3 schermen. Gegevens voor de databaseverbinding kunnen in het 2e dialoogvenster worden ingevuld. Via het 3e scherm is een gebruikersnaam en een wachtwoord in te vullen. Hiermee kunt u inloggen in het beheerpaneel en de website beheren.