Een mooie startpagina op touw zetten

Een Nederlandse startpagina is via Google vrij eenvoudig te vinden. Dit komt omdat startpagina’s een uitvinding van Nederlandse bodem zijn. Ten opzichte van de link directories hebben startpagina’s een eigen opzet. De website startpagina.nl is als eerste met de Nederlandse indeling begonnen.

Men maakt van startpagina’s nog altijd dankbaar gebruik voor het bouwen van backlinks. Kosteloos kunt u op een aantal verschillende websites een eigen startpagina samenstellen. Deze kunt u prima voor linkbuilding inzetten. Daarnaast is met een startpaginascript uw eigen startpagina website bouwen een lucratieve optie. Heeft u naast een startpagina een eigen domein en webruimte, dan heeft u alles voor het kunnen runnen van een startpagina website. U leest hier meer over in het artikel Eigen startpagina. U kunt met het startpaginascript links verkopen. De links worden geplaatst op de dochterpagina die de bezoeker heeft gekozen.

De gebruikers van uw website kunnen heel gemakkelijk een eigen startpagina maken. Op uw website wordt een formulier weergegeven waarmee men een account kan aanmaken. Men kan dit account gebruiken voor het bewerken en aanmaken van startpagina’s. Gebruikers kunnen alleen hun eigen startpagina’s aanpassen. U kunt als websitebeheerder wel alle startpagina’s van andere gebruikers wijzigen.

Als eerste zet u de bestanden van het startpagina script op uw webruimte. Dit kan met een FTP programma. En wanneer u met uw browser navigeert naar uw website, zal automatisch het installatiescript starten. En voert enkele belangrijke gegevens in. Tijdens de installatie bepaalt u bijvoorbeeld uw inloggegevens. U kunt direct aan de slag met het toevoegen van dochterpagina’s en links na de installatie. De kleuren van individuele dochterpagina’s en rubrieken kunt u ook aanpassen.