Een professionele marktplaats bouwen

Voor het toevoegen van de benodigde functionaliteiten aan uw advertentie website, kunt u gebruikmaken van de taal PHP. Er is bij voldoende PHP kennis prima een advertentie script te bouwen. Het kopen van een kant en klaar advertentie script is een andere mogelijkheid.

U kunt flink wat tijd besparen door een kant en klaar script aan te schaffen. U hoeft immers zelf geen tijd meer te besteden aan het bouwen van een script. Een script dat reeds is gemaakt, brengt minder kosten met zich mee dan het inhuren van een PHP programmeur. Is er sprake van fouten in het script, dan is duidelijk bij welke partij u moet zijn.

Zou het aanschaffen van een kant en klaar advertentie script interessant voor u kunnen zijn? Dan kunt u daar meer over lezen op de pagina Een responsive advertentie website maken. Als u de links volgt, komt u op de website van de aanbieder van het PHP script. De betaling dient online te geschieden. U kunt de bestanden downloaden direct na de betaling. De download link ontvangt u ook in een e-mailbericht. U kunt de e-mail gebruiken om het script op een later tijdstip opnieuw te downloaden wanneer dat nodig is.

Op deze wijze blijft u toegang houden tot nieuwe versies. Als de bestanden uitgepakt zijn, plaatst u ze op uw webhosting pakket. Houd er rekening mee dat er ook een database gebruikt zal moeten worden. Meestal wordt de database speciaal voor de nieuwe website aangemaakt.

Tijdens de installatie van het script kunt u de belangrijkste gegevens voor de nieuwe advertentie website invoeren. In het tweede scherm kunt u de databasegegevens invullen. Het derde scherm kan worden gebruikt om een beheerdersaccount aan te maken. Daarbij mag u zelf kiezen welke gebruikersnaam en welk wachtwoord u wilt gebruiken.