Eenvoudige CMS website laten bouwen

Wilt u van een CMS pakket gebruikmaken? De registratie van een eigen domein en het afsluiten van een webhostingpakket zijn dan ook noodzakelijke stappen. Het voordeel van CMS software is dat u meer mogelijkheden heeft wat betreft uitbreiden. Qua beschikbare opties wordt u bij een website builder in veel gevallen beperkt. U bent erg afhankelijk van de opties die op het platform beschikbaar zijn.

Een onderdeel dat men vaak vergeet is het content management systeem. Over zo een systeem is meer te lezen in het artikel Een website laten bouwen met CMS programma. Met het CMS pakket is het naast het toevoegen van pagina’s ook mogelijk om producten te verkopen. Zowel Mollie als TargetPay worden als betaalproviders ondersteund. Biedt u downloadbare producten aan zoals videotrainingen en e-books? Dan kan de klant na een succesvolle betaling direct uw producten downloaden. Als u serieus bent met uw website plannen dan ontkomt u er niet aan om serieus te kijken naar de verschillende content management systemen die er op de markt zijn.

U kunt de bestanden vrij eenvoudig op de server zetten. Het installatie script zal tijdens uw 1e bezoek aan de website worden gestart. Daarbij kunt u verschillende belangrijke instellingen doorgeven. Weet u niet zoveel van de techniek? Geen probleem. Op de site van de aanbieder kunt u het stappenplan van de installatie vinden. Het CMS systeem kan ook door de aanbieder op uw webhosting pakket worden geïnstalleerd als u dat wenst. Als u het zo instelt dat u automatische updates ontvangt, blijft uw website ook up to date.

U kunt meestal een thema kiezen dat is meegeleverd met het CMS pakket. Op deze wijze kunt u kosten besparen op een grafisch designer. De formulieren die onderdeel zijn van het CMS pakket zullen proberen om spam te herkennen en te blokkeren. De formulieren zullen een bericht dat spam bevat niet doorsturen naar u. Dit verkleint de kans dat u via uw contactformulier spam ontvangt.