Eigen website laten maken met CMS pakket

Het CMS systeem dient op uw webhosting pakket te worden geïnstalleerd. Een CMS systeem is dikwijls geschreven in de scriptingtaal PHP. Als u een webhosting pakket heeft die PHP scripts ondersteunt, dan zult u met het gebruik van het CMS systeem weinig tot geen problemen ondervinden. Via CMS beheer kunt u een CMS systeem vinden waarmee u uw website kunt maken en beheren. U kunt behoorlijk moeiteloos een pagina toevoegen aan uw website. Een aanpassing is meteen zichtbaar op uw website.

Het bouwen van een nieuwe website wordt zo laagdrempelig. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen zakelijke website in elkaar zetten. Voor het doen van een wijziging hoeft u niets te weten over het maken van websites. Een HTML template inlezen in het CMS systeem is soms een mogelijkheid. Een HTML template is door een webdesigner te maken. U bent echter niet verplicht om dat te doen.

Een eigen HTML tteemplate laden in het CMS systeem is vaak mogelijk. Die kunt u door een webdesigner laten ontwikkelen. Het gebruiken van een eigen HTML template is echter niet noodzakelijk. Een met het CMS geleverd design is daarbij te kiezen. Dikwijls kunt u zelfs nog van design wisselen wanneer u vast wat pagina’s met content heeft gevuld. Onthoud echter wel dat het relevant is om van te voren al een idee te hebben van hoe uw website eruit moet zien. Het kan later wel moeilijker zijn om naar uw eigen thema om te schakelen. Vaak laten de programmeurs het schakelen tussen de standaardthema’s expres zo vloeiend verlopen.

U kunt de beheerpaneel gebruiken voor het aanpassen van uw eigen website. Diepgaande kennis van de techniek is bovendien niet noodzakelijk. In veel gevallen zit er een apart script voor de installatie bij het CMS systeem. Een taak die het script voor zijn rekening neemt is bijvoorbeeld het toevoegen van de noodzakelijke databasetabellen. Tevens zal er een beheerdersaccount worden aangemaakt. De specifieke inloggegevens mag u doorgaans zelf invoeren gedurende de installatie.