Goedkoop een marktplaats maken

Affiliate marketing kan ervoor zorgen dat u een extra inkomen opbouwt. Met affiliate marketing kunt u optreden als een verkoopkanaal voor andere aanbieders van producten. Zijn er bepaalde producten die u toch al graag aan anderen aanraadt? Dan is het mooi wanneer u daar ook nog aan kunt verdienen. Met een eigen website is affiliate marketing niet eens zo heel lastig te doen. Deze website kan diverse vormen hebben.

Men maakt soms een affiliate webshop. Nauwelijks te onderscheiden van de echte webshop. Met een affiliate webshop hoeft u echter zelf de producten niet naar de klant te verzenden. Het verzenden van de producten neemt de feitelijke verkoper voor zijn rekening. Ook kunnen de affiliate advertenties op uw eigen marktplaats website worden toegevoegd. Dit kunt u met een marktplaats script makkelijk doen. Meer over een dergelijk script kunt u via de link Start uw eigen marktplaats vinden. Het is dan wel zaak om bezoekers aan te trekken met de advertenties.

U kunt het zo instellen dat uw eigen marktplaats een platform voor adverteerders wordt, waaraan u geld verdient. Door het simpele aanmeldformulier op uw advertentie website is het aanmelden vrij eenvoudig. Wanneer de adverteerder het formulier goed heeft ingevuld, krijgt hij de beschikking over een adverteerdersaccount. Met dit account kan men in een afzonderlijke omgeving inloggen om advertenties aan te maken en te beheren. Via deze omgeving kan ook eenvoudig worden betaald voor eventuele betaalde opties waarvoor de adverteerder gekozen heeft. Per individuele categorie kunt u de meta keywords en meta description opgeven. Daarnaast kan per dochterpagina een korte omschrijving voor de zoekmachines worden opgegeven. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. De payment service provider die uw voorkeur heeft kunt u zo instellen.

Het script waarover in het artikel wordt gesproken, is geschreven in PHP. Met uw beheeraccount kunt u ook op de beheeromgeving inloggen. Met een beheerdersaccount kunt u na de installatie toegang krijgen tot het beheerpaneel. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. De betaalprovider die uw voorkeur geniet kunt u dus eenvoudig instellen. U kunt met uw beheeraccount bijvoorbeeld de globale kleurstelling van uw website aanpassen.