Mijn nieuwe CMS website samenstellen

Een eigen website kan eenvoudig gerealiseerd worden met een CMS systeem. Heeft u geen HTML kennis dan kunt u via het CMS systeem simpel uw website aanpassen. Iets over de verschillende soorten CMS systemen weten is belangrijk voordat u definitief voor een systeem kiest. U kunt zowel een CMS systeem kopen als een CMS systeem gratis downloaden. Wilt u meer weten dan is het artikel CMS beheer tips een goed beginpunt. Hier en daar wordt een bepaald CMS pakket aanbevolen. Op bepaalde vlakken kan een commercieel CMS kostenbesparende effecten hebben. Houd er rekening mee dat bij gratis CMS systemen vaak add-ons noodzakelijk zijn die niet gratis zijn. In veel gevallen worden de gemaakte kosten voor een CMS pakket dat niet gratis is in veelvoud terugverdiend.

Ook bestaan er CMS pakketten voor het maken van een specifiek type website. Een speciaal soort CMS is het startpagina CMS, ook wel startpagina script genoemd. U zult dit voornamelijk voor het maken van een startpagina website gebruiken. Hierbij zal men geen kennis van HTML en CSS nodig hebben. Met dat script kunt u bijvoorbeeld ook geld verdienen met het verkopen van links.

Wijzigingen zijn met een CMS pakket snel aangebracht. Ook als u wel kennis van programmeren en websites maken heeft, biedt een CMS pakket genoeg voordelen. Het is dus niet zo dat een CMS systeem alleen bedoeld is voor mensen zonder kennis van websites maken. Zelfs wanneer er toch programmeerwerk nodig is, wordt dit programmeerwerk vaak gedaan bovenop de broncode van een bestaand CMS pakket. Anders zou de programmeur bij maatwerk ook de functies die al in een bestaand systeem zitten opnieuw moeten programmeren. Door deels gebruik te maken van bestaande functionaliteiten kan er kostenbesparend te werk gegaan worden.

Met een CMS pakket dat reeds bestaat maakt u bijvoorbeeld op een simpele manier een extra pagina op uw website aan. Over veel zaken die u bij zelf programmeren tegenkomt, is reeds nagedacht. Met sommige CMS systemen is het mogelijk een eigen website template te gebruiken voor uw website. U zult vaak ook een meegeleverde opmaak kunnen selecteren.