Nieuwe startpagina

In dit artikel kunt u meer over PHP lezen. PHP wordt vaak gemaakt voor het bouwen van scripts. Marktplaats scripts en startpagina scripts zijn voorbeelden van scripts die vaak in PHP worden gemaakt. Met de opmaaktalen HTML en CSS is niet zoveel te doen qua interactiviteit inbouwen.

Er is makkelijk een verbinding met de database te leggen met PHP. Gaat u serieus met PHP aan de slag, dan kunt u na een tijdje ook de wat ingewikkeldere sites bouwen. Mocht het programmeren u te veel tijd kosten, dan is het ook mogelijk om reeds bestaande scripts aan te schaffen. Het artikel Startpagina script bevat meer informatie over dit onderwerp. Het scheelt u ontwikkeltijd wanneer u een reeds bestaand script koopt. In dat geval hoeft u zelf niet te programmeren. U kunt meteen starten als u een kant en klaar script koopt. Wachten tot een programmeur klaar is met het script, is niet nodig. Het voordeel van een kant en klaar script is dat het vaak al uitgebreid is getest.

Het is bij nagenoeg alle hosting partijen mogelijk om PHP scripts te draaien. Wel is het nodig om de bestanden te kopiëren naar de server en eventueel moet u een installatie script draaien. In een enkel geval is een aanpassing in een configuratie file nodig. De exacte stappen worden in de documentatie van het script vaak goed beschreven. Het toevoegen van functionaliteiten aan het script is vaak ook te doen. Natuurlijk dient u dan wel wat verstand van PHP te hebben.

Het zelf bouwen van een script is niet meer nodig in dat geval. Tijdens het bouwen kunt u immers ook tegen allerlei zaken aanlopen waardoor u vertraging oploopt. Met een kant en klaar PHP script dekt u dit risico af. Laat u een script maken door een programmeur, dan kost dit vaak veel meer.