Portaalsite opzetten info

Het is niet lastig om zelf een startpagina website te ontwikkelen. Het is raadzaam om hiervoor van een startpaginascript gebruik te maken. Het script biedt ondersteuning bij de belangrijkste handelingen rondom het maken van uw eigen startpagina website. Heeft u geen technische kennis, dan nog zult u uw weg met het script kunnen vinden.

Zou u hier graag meer over lezen, dan is Startpaginascript inloggen uitloggen een goed beginpunt. Volgt u de links op die pagina dan zult u uiteindelijk terecht komen op een website waar een betaalbaar startpaginascript te koop is. Het samenstellen van een eigen startpagina website is met een dergelijk script kinderspel. Het idee is dat u het installatieprogramma op uw webhosting pakket uitvoert. De registratie van een domeinnaam is ook iets wat erbij hoort.

Het aantal dochterpagina’s dat is aan te maken op uw startpagina website heeft geen limiet. Men zal een startpagina in de regel rondom een bepaald onderwerp in elkaar zetten. Handig is de mogelijkheid om zelf het subdomein van een nieuwe startpagina te kiezen. Zo kunt u relevante zoektermen opnemen in het subdomein. Ook kunt u per startpagina de belangrijkste zoekwoorden in het beheerpaneel instellen.

Via een formulier op uw website kan een nieuwe gebruiker zich registreren. Men kan via het aangemaakte account een eigen startpagina aanmelden. Een nieuwe startpagina aanmaken is met het gebruikersaccount eenvoudig te doen. Naast links zijn er allerlei andere zaken toe te voegen aan de eigen startpagina. Ook kunnen er verschillende soorten widget aan een startpagina worden toegevoegd. In het beheerpaneel zijn per afzonderlijke dochterpagina de belangrijkste zoektermen in te stellen.

Een beheeraccount geeft u niet alleen de rechten om dochterpagina’s aan te passen, maar ook de algemene instellingen van uw startpagina website. Wilt u banners plaatsen die vervolgens op alle pagina’s getoond zullen worden, dan is dat snel geregeld. Ook kunt u de algemene kleurstelling van uw website aanpassen. Het script regelt het koppelen van een verzoek van de browser aan de dochterpagina die op dat moment wordt opgevraagd. Aan de hand hiervan zal worden bepaald welke gegevens uit de database nodig zijn en aan de bezoeker getoond zullen worden.