Professioneel een advertentie website bouwen

Er zijn diverse mogelijkheden om met een eigen marktplaats inkomsten te genereren. Meer over een script waarmee u het opzet is te vinden via Start uw eigen marktplaats. Verstand van de techniek is verder geenszins noodzakelijk. Koopt u een kant en klaar script, dan hoeft u niets meer zelf te programmeren. U krijgt de beschikking over een beheerpaneel. Uw advertentie website aanpassen met behulp van het beheerpaneel is een fluitje van een cent. Beschikt u over een beheerdersaccount, dan is inloggen eenvoudig te doen. U kunt eenvoudig alles wijzigen met uw beheerdersaccount. Over een marktplaats PHP script waarvan de configuratie goed aan te passen, leest u meer op de pagina Makkelijk een advertentie website bouwen. Het is na de betaling meteen mogelijk om de bronbestanden te downloaden van het marktplaats script.

De bovenstaande link verwijst naar een artikel met meer informatie over uw eigen advertentie website maken met een script. Het installeren van het script is niet moeilijk. Om het script te kunnen gebruiken zijn tevens een webhosting pakket en de registratie van een eigen domein nodig. Het advertentie script dient te worden geïnstalleerd op uw webhosting pakket. U wordt bij de installatie ondersteund door een apart meegeleverd installatieprogramma. Nadat het script klaar is met de installatie, kunt u de nieuwe advertentie website meteen gebruiken.

Het marktplaats script geeft bij iedere advertentie een aantal formulieren weer. Zo is er een formulier voor reageren op een advertentie. Men voert het formulier in en na het versturen ontvangt de adverteerder per e-mail de reactie. Er is tevens de mogelijkheid om een melding te doen van een advertentie. Zo kan een bezoeker heel gemakkelijk een klacht versturen.

De adverteerder kan eenvoudig foto’s toevoegen aan zijn advertenties. Via de beheeromgeving bepaalt u hoeveel foto’s er maximaal aan een advertentie toegevoegd mogen worden. Op de pagina met de advertentie worden tevens de afbeeldingen getoond. U klikt op een miniatuurweergave van een afbeelding en vervolgens ziet u de vergrote versie.

Het navigatiemenu van uw website is gemakkelijk aan te passen. Ook het footer menu is gemakkelijk in de beheeromgeving te veranderen. Hetzelfde kan worden gezegd over de aanwezige categorieën op uw website. Zo kunt u de advertentie website helemaal inrichten naar uw eigen smaak.