Uw nieuwe portaalsite samenstellen

Een speciaal CMS programma is soms nodig om een bepaald type website te maken. Gaat het om een startpagina website, dan zal dit het geval zijn. Vaak zal men in een gewoon CMS pakket de benodigde functionaliteiten niet vinden. Voor het bouwen van een startpagina website is er een apart script verkrijgbaar. Hier kunt u daar alles over lezen.

Voor het gebruik van het script maakt niet uit of u wel of geen verstand van de techniek heeft. Een voorbeeld is het script dat op Startpagina aanmaken wordt beschreven. U kunt het script online kopen. U krijgt na de betaling direct toegang tot de bronbestanden van het PHP script. De downloadpagina komt tevoorschijn direct na de betaling. De downloadlink wordt ook naar uw e-mailadres gestuurd.

Men kan naast links nog meer dingen toevoegen aan de eigen startpagina. Via een startpagina script kan men vandaag de dag ook diverse widgets plaatsen. Bijvoorbeeld een blokje dat altijd het laatste nieuws weergeeft kan eenvoudig worden geplaatst. Of u kunt een overzicht met de laatst gewijzigde dochterpagina’s plaatsen.

Men kan natuurlijk een wachtwoord kwijt zijn. Het aanvragen van een nieuw wachtwoord is een zeer eenvoudige handeling. Het startpagina script stuurt instructies voor wachtwoordherstel na de aanvraag naar het e-mailadres van de beheerder. Dit e-mailadres heeft de beheerder tijdens de registratie op uw website opgegeven.

Iedere dochterpagina zal bij veel startpagina websites over een specifiek thema gaan. Het is dan ook geen verrassing dat veel links op een dochterpagina over dat onderwerp zullen gaan. Verder kunt u linkcategorieën aanmaken op elke dochterpagina. De materie kan met behulp van rubrieken weer in deelonderwerpen worden opgesplitst. Een link dient altijd binnen een categorie op de dochterpagina te worden toegevoegd.