Uw site maken met een CMS pakket

Er zullen een aantal zaken nodig zijn voor het maken van uw eigen website. Het eerste dat dient te worden geregeld is de webhosting. Webhosting is er in diverse prijsklassen. Meestal zal een relatief goedkoop pakket voldoende zijn voor een nieuwe website. U kunt meestal uw pakket overzetten naar een beter pakket, zonder dat de website plat hoeft. Verder is het verstandig om een eigen domein te registreren. Vooral om zakelijk ook serieus genomen te worden. Voor een domein zult u in de regel maximaal een tientje per jaar moeten betalen.U kunt er vanuit gaan dat u enkele tientallen euro’s per jaar maximaal kwijt bent aan uw eigen website.

Wilt u zelf een website beginnen? Voor het bouwen van een site bestaan verschillende opties. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. Maar u kunt ook een website installeren op uw eigen webhosting pakket. U maakt dan gebruik van CMS software. Daarover is op Eenvoudige website laten maken met CMS pakket meer informatie te vinden.

De bestanden van het content management systeem kunt u eenvoudig op de webruimte plaatsen. Tijdens uw eerste bezoek aan de site zal het installatie script gestart worden. Diverse belangrijke instellingen kunnen tijdens het uitvoeren van het installatiescript doorgegeven worden. De installatie is ook prima uit te voeren door mensen die niet zoveel van de techniek weten. Het stappenplan van de installatie van het CMS pakket is op de website van de aanbieder raad te plegen. Heeft u liever dat het CMS pakket door de aanbieder wordt geïnstalleerd op uw webruimte? Dan is dat geen enkel probleem. Omdat u het systeem aan de auto updates kunt hangen, blijft u een veilige website houden. Ook in de toekomst.

Doorgaans wordt er een thema met het CMS pakket geleverd waarbinnen u aanpassingen kunt verrichten. Het is dus niet nodig om zelf een template in elkaar te zetten. De formulieren op uw website zijn zo in elkaar gezet dat zij proberen om spam te detecteren. De formulieren zullen een bericht dat spam bevat niet doorsturen naar u. Dit verkleint de kans dat u via uw contactformulier spam ontvangt.