Wil je een eigen advertentiesite bouwen?

Een eigen marktplaats beginnen is niet lastig als u weet wat u moet doen. In eerste instantie is het verstandig een PHP script voor het maken van een marktplaats website te kopen. Het registreren van een domein en het aanschaffen van webhosting zijn twee andere noodzakelijke stappen. Het marktplaats PHP script zal verder een database nodig hebben.

Het script biedt de mogelijkheid om per rubriek de zoekwoorden en een beschrijving voor de zoekmachines door te geven. U zult de invoervelden voor de metagegevens vrij eenvoudig in de beheeromgeving kunnen vinden. Meer over een dergelijk script is te vinden via eigen marktplaats. U hoeft alleen de gegevens in te vullen en u hoeft zich niet te verdiepen in hoe dit technisch in elkaar steekt.

U kunt uw website instellingen wijzigen via dit beheerdersaccount. Het aantal afbeeldingen dat men bij een advertentie kan plaatsen kunt u gemakkelijk zelf instellen. Zo kunt u het aantal afbeeldingen instellen op de beschikbare schijfruimte.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om via een reactieformulier op een advertentie te reageren. Vanaf elke advertentie is het heel gemakkelijk om dit formulier naar de voorgrond te halen. Daarbij wordt gepoogd om spam zoveel mogelijk te filteren en te blokkeren. Vermoedt men een frauduleuze advertentie, dan kan dat ook via een speciaal formulier worden gemeld.

Ook is het bieden op advertenties met behulp van het advertentie script mogelijk. Een adverteerder mag zelf bepalen of er geboden mag worden. Iedere keer wanneer een bod wordt uitgebracht, ontvangt de adverteerder een bericht per e-mail. Bij de advertenties zullen de hoogste biedingen getoond worden. Vervolgens kan de adverteerder een bericht sturen naar de persoon met het hoogste bod. Ook kunnen biedingen weer verwijderd worden. Zowel de adverteerder als de bieder kan een bod weer weghalen.